AUK1 ENSIMMÄINEN VIIKKO

Eipä ole tullut vähään aikaan kirjoitettua mitään, ollut olevinaan niin kiire. Ensimmäinen viikko aliupseerikurssilla meni ihan hyvin, vaikkakin meno oli vähän erilaista, kun ei ollut enää alikersantit meitä ”paimentamassa”. Yksi meistä sai toimia oppilasvanhimpana, enkä kadehdi hänen rooliaan yhtään, vaikka kyllä se minunkin vuoro sieltä tulee. Ei ollut kiva seurata vierestä, kun toinen yrittää tehdä asiat hyvin ja osa porukasta vaan suoraan sanottuna perseilee. Vertaisjohtaminen siis äärimmäisen vaikeaa. Kuitenkin täytyy arvostaa oppilasvanhinta, joka ei missään tilanteessa hermostunut, vaan yritti kuitenkin saada porukan ruotuun. Itseä hieman ärsyttää, olisi suotavaa, että edes suurimmalla osalla olisi hieman enemmän motivaatiota tehdä asioita kunnolla, vaikka se kuka käskee onkin samanarvoinen henkilö. Jos tämä tästä lähtisi sujumaan.

Tuo ensimmäinen viikko aliupseerikurssilla sisälsi esimerkiksi yleistunnistusta sekä koulutustapahtuman suunnittelua. Meille jaettiin heti alku viikosta oppimateriaalia ja käytiin kurssin toteutusta läpi. Muuten viikon aikana oli aamupäivät urheilua ja iltapäivät koulutusta. Maanantai iltapäivä meni yhteishenkeä luoden, eli tällä kertaa juoksimme koko porukka saarella ja tasaisin väliajoin punnersimme. (punnertaminen on tullut harvinaisen tutuksi parin viime kuukauden aikana) Keskiviikkona ja torstaina oli rastikoulutuksia, joiden aiheina oli viestikoulutus, tiedustelukoulutus, taisteluensiapu ja tulenjohto. Pääsimme harjoittelemaan radion käyttöä, partion liikkumista, ensiapua sekä kartan ja kompassin käyttöä. Perjantaina oli vuorossa pitkästä aikaa ampumista ampumaradalla, joka ei edelleenkään oikein suju omalla kohdalla. Tosin paremmin nyt meni kuin edellisellä kerralla.

Perjantain toinen koulutus oli harjoitella toimintaa miinoja kohdattaessa. Ihan hyvä päivä ja aika meni todella nopeasti, sitten kun päästiin vielä vähän PUNNERTAMAAN ja tutustumaan sissi-saunaan, niin mikäs siinä oli ollessa. Mukavaa kuitenkin oli päivän päätteeksi lähteä lomille, jotka omalla kohdalla olivatkin varsin pitkät jopa yhdeksän päivää.

Asiasta toiseen, sain haettua vihdoin uuden haulikonkin keskiviikkona sakolta. Timppa haki minut santahaminasta, niin pääsin näpärästi ja suhteellisen nopealla aikataululla aseen hakemaan. Nyt pääsee tosissaan aloittamaan uuden kauden ja treenaamaan hieman enemmän. Ensimmäinen leiri koittaakin parin viikon päästä.

Loma alkoi oikein mukavasti, suuntasin heti lauantaina takaisin helsinkiin ja käytiin vähän viettämässä iltaa intti porukalla. Sunnuntaina palasin iltapäivästä Luumäelle ja mentiin Tommin kanssa vanhempieni luo yöksi. Tämähän oli taktinen veto, ei tarvinnut itse keittää jouluaattona riisipuuroa, kun äiti hoiti homman. Jouluaatto meni muutenkin varsin perinteisissä merkeissä. Joulupäivänä oltiin vuorostaan Tommin suvun kanssa kouvolassa. Joulun välipäivinä kävin sipoossa ampumassa ja myös yritin hoitaa asepassiin uutta asettani, mutta tuloksetta. Muuten otin kyllä harvinaisen rennosti, vaikka oli tarkoitus kyllä treenata fysiikkaa, mutta jäi vähiin. Kävin salilla tasan kerran. Kai se on hyvä välillä levätä, eikä aina olla menossa. Sunnuntaina palasin santahaminaan ja täällä sitä vietetään tämä vuoden vaihde. Eipä se minua haittaa, menee ihan mukavasti täälläkin.

Viettäkää rauhallinen vuoden vaihde ja pitäkää huolta toisistanne, kaveria EI jätetä!

-Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.