KILPAILUKAUDEN KUULUMISIA

Vuosi alkaa olemaan siinä vaiheessa, että kilpailut alkaa olemaan käytyinä. Tänä vuonna olen pyrkinyt osallistumaan kotimaassa lähes kaikkiin kilpailuihin. Tänä vuonna olen pystynyt kilpailemaan ilman, että on tarvinut miettiä töitä tai töihin liittyviä juttuja. Vaikka minulle armeijassa oleminen on taloudellisesti ollut haastavaa, niin kilpailuihin osallistuminen ja valmistautuminen on ollut helpompaa tämän menneen vuoden aikana.

Tosiaan viimeisempiä kilpailuita on ollut EM- näyttökilpailu Mikkelissä, jossa ammuin yli näyttörajan ja samalla tein oman ennätyksen, joka parani kerralla huimat kuusi kiekkoa. Vitsi miten hyvä fiilis siitä tuli, se onnistuminen mitä on haettu nyt reilu vuoden verran tuli vihdoin. Täytyy sanoa, että ennen tuota oli motivaation kanssa hieman ongelmia ja tuntui vähän pakonomaiselta koko ammunta. Seuraavana viikonloppuna oli jälleen kilpailun aika, tällä kertaa Ilomantsissa. Lähdin kisaan hieman jännittyynenä, siitä jos nyt ampuisin todella huonosti, edellisen viikon onnitumisen jälkeen. Ilomantissa ensimmäisenä kilpailupäivänä ammuin ihan kohtuullisesti, mukaan mahtui kyllä yksi huono sarja ja pelko totaalisesta flopista oli läsnä. Lähdin toiseen päivään, sen kummemmin murehtimatta, koska olinhan ampunut kuitenkin kaksi hyvää sarjaa edellisenä päivänä. Tämä kannatti, toisen päivän kierrokset meni loistavasti, ei yhtään pummia! Koko kisassa siis kolme täyttä sarjaa ja tuloksena 120/125 ja siinä samassa uusi suomenennätys! Tuo jos mikä toi minulle itseluottamusta ja uskoa tulevaan, vihdoin kaikki se työ mitä on tehty yhdessä valmentajan kanssa tuottaa tulosta.

SM- kilpailut kilpailtiin tänä vuonna Siilinjärvellä. En henkilökohtaisesti tykkää kyseisestä radasta ja myös sää oli jälleen kerran vaihteleva ja haastava. Tulostaso oli kilpailussa kaikenkaikkiaan huono ja oma tulokseni 111 riitti kyllä hyvin finaaliin, johon lähdin kärjessä. Tiesin, ettei oma finaaliammunta ole hyvässä vireessä ja niin siinä lopulta kävi, että tällä kertaa sain tyytyä kolmanteen sijaan. Tässä kisassa tosin oli vielä lisäpanoksena paikka EM joukkueeseen, joka periaatteessa olisi vaatinut tulosta 115, jotta olisin saanut keskiarvon tarpeeksi korkealle. Olin jo aika varma, ettei tarvitse syyskuussa Italiaan lähteä, mutta toisin kävi. Pääsen kuitenkin edustamaan Suomea EM kilpailuihin ja metsästämään olympiapaikkaa!

Ennen EM kilpailuita on vielä yksi koitos edessä, tuossa viikon päästä. Vuoden viimeinen maailmancup järjestetään Lahdessa. Tällä viikolla valmistaudun noihin kilpailuihin ja ensi viikolla kilpaillaan tiistaina ja keskiviikkona. Myös Lahdessa on jaossa maapaikkoja Tokioon 2020. Lahden maailmancup käynnistyy miesten ja naisten trapilla tällä viikolla. Lahteen voi halutessaan tulla seuraamaan kilpailuita, alueelle on vapaa pääsy ja jos yhtään kiinnostaa, kannattaa nyt lähteä liikenteeseen. Harvoin saadaan suomeen näin isoja kilpailuita, jossa paljon maailman huippuja ottamassa mittaa toisistaan! Lisää tietoa kilpailusta esimerkiksi täältä https://www.lahti-wc2019.fi/

Tässä nyt lyhyesti ammunnan puolelta kuulumiset, hyvällä fiiliksellä vielä viimeisiin kilpailuihin!

OPPILAASTA ALIKERSANTIKSI

Armeijan puolella ei oikeastaan mitään sen kummallisempaan, olen lähes joka viikko jonkun päivän ollut myös sotilaskoulutuksessa. Tuossa heinä- elokuun vaihteessa meidät ylennettiin, upseerioppilaat kokelaiksi ja aliupseerioppilaat alikerstanteiksi.

Heinäkuun lopussa haulikkoporukka kävi Kajaanissa sotilasurheiluliiton SM-kilpailuissa. Tosi mukava tapahtuma. Ammuimme kolme eri lajia, kolmen päivän aikana ja välissä sai harjoitella, jos siltä tuntui. Olimme kajaanissa maanantaista torstaihin ja säät suosi todella, saatiin uusia tuttavuuksia ja päästiin ampumaan. Nähtiin myös millaista on kajaanin varuskunnassa. Menestystäkin tuli Kaartin jääkärirykmentille, joten ei jääty tyhjin käsin.

Armeija alkaa olemaan loppupuolella ja itse olen jo käynyt työpaikalla sopimassa töihin menosta, sitten kun olen kotiutunut. On ihan todella mukava päästä taas töihin. Vuosi on mennyt harvinaisen nopeasti ja on tullut opittua uutta sekä itsestä, että muista ihmisistä.

Tässä kaikki tällä kertaa, palataan! Alikersantti Hämäläinen kiittää ja kuittaa!

-Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.