URHEILUA SUOMESSA JA ULKOMAILLA

VALMENNUSLEIRI 3

Valmennusleiri 3 meillä oli Pajulahdessa totuttuun tapaan. Itse sain tulla suoraan kotoa maanantaina pajulahteen, eikä tarvinnut koukata santahaminan kautta. Kauhea määrä tavaraa mukana starttasin auton maanantai aamupäivä ja olinkin hyvissä ajoin pajulahdessa. Maanantain ohjelmaan kuului majoittuminen ja lihaskunto treeni. Käytiin ihan ensin syömässä ja sitten odoteltiin huoneita, jotka jäivät saamatta ja suuntasimme treenin pariin. Treenistä oli odotettavissa suhteellisen hapokas setti johtuen edellisistä kokemuksista meidän luutnantin pitämistä treeneistä :D. Odotukset kyllä täyttyivät ja ei siinä, on kiva treenata silleen, että tietää tehneensä ja itse tykkään kun on joku kuka vähän pistää tekemään vaikka miten tuntuisi pahalta. 2,5 tuntia me vedettiin ja voin kertoa että seuraavana päivänä jalat oli sen verran jumissa, että tiesi tehneensä.

Tiistai meni vaivalloisesti kävellen ja käytiin hiihtämässä aamupäivällä. Olin ehkä aluksi vähän huonolla asenteella hiihtämiseen.. Edellisestä hiihto kerrasta oli kerennyt vierähtää 12 vuotta ja muistot olivat aika huonoja. Vielä tuolloin tiistaina hiihto oli aika vastenmielistä ja yritin perinteisellä tyylillä mennä eteenpäin. Sain lopulta hiihdettyä 11 kilometriä. Iltapäivästä mentiin Orimattilaan lajiharjoittelun pariin. Päästiin tietty aluksi tekemään vähän lumitöitä, niin sai hyvät alkulämmöt päälle. Ammunta kulki oikeastaan ihan hyvin.

Keskiviikko aamupäivä taas hiihdettiin ja olin vaihtanut perinteisen sukset vapaan suksiin ja huomattavasti helpompaa oli mennä luistelutyylillä. Taas tuli hiihdettyä n. 11 km ja tällä kertaa tuli sellainen tunne, että hiihto onkin ihan kivaa hommaa, voi olla että ostan vielä omat sukset ensi talvea varten. Iltapäivällä taas Orimattilaan ampumaan.

Itselläni Pajulahden osuus olikin oikeastaan siinä ja lähdin keskiviikko-torstai välisenä yönä ajelemaan lentokentälle ja sieltä suuntasin Kyprokselle vuoden toiseen kilpailuun.

KYPROS GP

Kyprokselle saavuttiin torstaina iltapäivästä ja se päivä meni kyllä täysin matkustaessa ja illalla käytiin nopeasti syömässä ja sitten kunnon yöunet siihen päälle. Seuraavat kolme päivää treenattiin Nikosiassa, koska Larnakassa oli menossa jo trapin kilpailu eikä päästy sinne harjoittelemaan. Treenit meni hyvin kaikkina kolmena päivänä ja oli aika luottavainen olo kisaa ajatellen. Maanantain viralliset harjoitukset meni ihan samalla tavalla kuin aiempien päivien harjoitukset. Ainut miinus puoli oli sää, ensimmäiset kaksi päivää satoi vettä ja tietysti oli aika viileää.

Kisa ei sitten lähtenyt ihan odotetulla tavalla käyntiin ja jouduin tosissaan tsemppaamaan seuraaviin sarjoihin. Ensimmäisen päivän tulos ei mieltä lämmittänyt ja tekeminen oli todella haastavaa. Toinen päivä olikin sitten täysin vastakohta. Ammunta tuntui helpolle ja ammuin täysin omalla tasolla. Lopullinen tulos oli 108/125 ja sijoitus 17.

Torstaina ammuin vielä parikilpailun oman valmentajani kanssa ja se on kyllä aina yhtä mukavaa. Saatiin peruskilpailussa ihan ok tulos, mie ammuin 68/75 ja timppa 72/75 yhteensä 140/150 ja mentiin sillä helposti finaaliin. Finaalissa ei sitten ihan lähtenyt ja lopullinen sijoitus 5. Ei se tietysti kovin huono, kun pareja oli kuitenkin 28.

Reissusta jäi ihan hyvä fiilis ja usko siihen, että tulevaisuudessa pystyn ampumaan hyviä tuloksia on parantunut. Tästä jatketaan harjoituksia!

Viikonloppuna käytiin juhlimassa rakkaan pikkusiskoni synttäreitä ja sunnuntaina palasin sonjan kyydillä Santahaminaan. Sunnuntai iltana hieman jännitin tulevia valintoja, vaikka olin aika varma että reserviupseerikussi ei kutsu meikäläistä.

Niinhän siinä kävi, että jatkan aliupseerikurssi 2 merkeissä. Osa aliupseerikurssilaisista ylennettiin oppilaskorpraaleiksi ja meistä naisista minut ja Henna. Olin ehkä hieman yllättynyt tästä.

Myös toiveeni jatkosta meni niin kuin olin toivonut ja nyt minusta tulee taistelupelastaja. Hieman kyllä mietityttää olenko liian heikko siihen hommaan mutta mennään päivä kerrallaan ja positiivisella asenteella. Toisaalta uskon, että jotain pientä hyötyä siviilipuolen terveysalan koulutuksesta saattaa olla ja siksi tuo taistelupelastaja tuntui kaikista vaihtoehdoista parhaimmalta.

Hyvillä mielin tähän viikkoon! Kiva kun on alkanut päivät olemaan vähän pidempiä ja aurinkokin ilmestyy välillä sekä selviä kevään merkkejä on ilmassa 🙂

Ps. Jos olet kesälajien urheilija niin vielä on kolme päivää aikaa hakea puolustusvoimien urheilukouluun !https://varusmies.fi/erikoisjoukot/urheilukoulu

Huom myös naiset! Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakevien paperit pitää olla aluetoimistossa 1.3 mennessä! https://varusmies.fi/naisten-vapaaehtoinen-asepalvelus

Oikein aurinkoista viikkoa kaikille.

-Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.